THAILAND – BANGKOK, KOH CHANG, KOH SAMET, BAN CHANG, PATTAYA – 2015

Januari 2015 åkte jag, Daniel, min mamma och min låtsaspappa till Thailand för att backpacka lite. Jag och Daniel hade två veckors semester, så vi försökte hinna med så mycket som möjligt under den tiden. Medan mamma och Janne skulle vara där cirka 6 veckor.

Vi landade i Bangkok och spenderade de två första nätterna där. Vi bodde på ett stort hotell som var fräscht! Första kvällen var vi ganska seg, efter den långa resan dit, så vi gjorde inte många knop. Andra dagen så gick vi ut för att utforska staden. Jag hade bestämt mig för att jag ville se ett tempel, så vi promenerade och promenerade, det var en ganska lång bit. Försökte fixa en tuktuk, men dom är så bråkiga på en och ska stanna på flera olika ställen innan dom tar en dit vi vill. Så vi struntade i det och tog en lång promenad istället. Vi kom i alla fall fram till templet tillslut, Wat Pho and the temple of the reclining Buddha. Det var jätteroligt att se! Sedan åkte vi en båt på sjön, som stannade vid en hållplats längre ned där Skytrain gick ifrån. Väldigt smidigt!

Dagen efter var det dags att ta bussen ned till Koh Chang, och det tog ungefär 5,5h och det gick väldigt smidigt faktiskt. Dom brukar ju köra som idioter, men bussen körde faktiskt väldigt bra! Koh Chang var helt fantastiskt. Vi bodde på La Bella, och där trivdes vi väldigt bra. Vi badade, åt god mat, och solade. En dag åkte vi ut på en snorklingtur på Indiska Oceanen, hela dagen var vi på båten och det ingick lunch och fika. Väldigt gott! Det bästa var ju att snorkla vid alla ställen vi stannade. Det var som att simma i ett akvarium. Fiskarna var alldeles framför glasögonen på en, och vi hade en undervattenskamera som vi filmade med… så roligt!!

Vi fortsatte till Koh Samet efter några dagar, och bussen dit körde betydligt fortare. Det var en dubbeldäckare, och jag trodde nästan att vi skulle tippa omkull i kurvorna. Men det gick bra i alla fall och vi kom fram levande. Sedan åkte vi som en ”fraktbåt” över till Koh Samet. Vad jag älskade den ön! Det var lite mer party på den ön. Varje kväll var det en fireshow, med ca 10 stycken muskliga killar. Haha. Åt middag en kväll vid havet, sittandes på enbart dynor! Hur mysigt som helst. Vi var några dagar på ön, innan vi fortsatte till Ban Chang där mamma och Janne har vänner som bor.  Vi bodde först på ett hotell alldeles vid ”lyckliga gatan” som var horgatan där. Det kostade ungefär 42 kronor/natten. Haha. Men vi fick inte mycket till sömn den natten, pga allt liv ute på gatan. Efter det så bokade vi ett jättefint hotell vid havet. Ett stort lyxigt rum, med varsina stora sängar. Soffor, bord, tv och allt möjligt. Med en skitstor och god frukost! Där kunde man slå ihjäl några dagar!

Vi åkte även till Pattaya en dag för att spana in läget. Det var väldigt trevligt där, men tyvärr var det alldeles för många barer med prostituerade och gamla västerländska män. Usch, det än en av nackdelarna. Annars var det väldigt mycket folk där. Och när vi skulle tillbaka till Ban Chang så tog vi bathbuss hela vägen, och det tog ungefär 2h. Dom kör väl max 70km/h, och stannar överallt. Men det är väldigt skönt att åka dom. Plus att man ”interfierce”(or whatever it’s called) i den thailändska vardagen. Så kul.

När vi skulle åka hem och lämna mamma och Janne var det väldigt känslosamt. Det var jobbigt att lämna detta underbara land, och veta att dom får stanna i fyra veckor till. Det hade jag gärna också gjort. Men det får bli en annan gång :)

Flygresan gick på ett ungefär 4700:- och i fickpengar (som även gick till hotell) använde jag kanske 6-7000:-, minns inte riktigt! Men det är väldigt billigt att leva där.

 

 
 


Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo