Nordamerika - Florida, Bahamas - 2016

Den 28 december 2015 så satte vi oss på planet till andra sidan atlanten. Trötta efter julen (jag och min sambo jobbar inom retail) så var vi mer än redo att dra iväg för tre veckors semester. Vi började i Fort Lauderdale, där vi bodde i drygt en vecka. På nyårsafton däremot så åkte vi till västkusten av Florida och spenderade den med pappa och hans familj där dom hade hyrt ett hus vid havet. Vi spenderade natten där och dagen efter åkte vi tillbaka till vårt hotellrum. Det var en mycket trevlig nyårsafton med middag, beerpong, ut på stranden vid tolvsnåret för att se alla fyrverkerier osv. Vi hade väldigt kul. Dagen efter så åker som sagt jag och Daniel tillbaka till östra Florida, vi åker igenom Everglades och stannar vid en turistattraktion och åker airboat. Vi får se alligatorer, vilket var hur kul som helst. Båten går också väldigt fort igenom snåriga träsken, vilket det i sig också är sjukt roligt! Låter högt som tusan gör den dock.
 
I Fort Lauderdale bodde vi på Hyatt Regency Pier 66. Vi tyckte att det hotellet var hur bra som helst. Väldigt fina rum och bra pool. Ft Lauderdale är väldigt mysigt pga vattenkanalerna och husen som är så fina. Vi åkte vattentaxi en dag och dom berättade hur mycket som helst om husen! "Värden" var sjukt rolig, bar hade dom också på båten. Hehe.
 
När vi hade checkat ut från hotellet, så åkte vi till Sawgrass Mills och shoppade massor. När vi väl var klara där så tog vi in på ett motell, La quinta suites tror jag det var. Inte så fräscht! Personalen var heller inte den trevligaste. Men vi sov bara en natt så det gjorde inget. Sedan fortsatte vi uppåt vidare mot Orlando som var vårt mål. Stannade i West Palm Beach längs vägen och var på ett "lekland" haha. Där vi slog i en batingcage bland annat. Tillslut kom vi upp till Cape Canaveral där vi spenderade en dag på Kennedy Space Center, vilket var såå spännande! Blev mer intresserad av rymden och rymdfärjor osv nu när jag varit där. Häftigt var det också att åka ut till NASA och se "the launching pads" (haha, svårt att komma på de svenska orden ibland). Dom berättade självklart också om hur det är att få till att en rymdraket faktiskt lyfter, vilket arbete. 
 
Dagen efter det så var vi på Disney World, vädret var inte det bästa, så vi frös större delen av dagen. Haha. Vi hade hört att det inte skulle vara så mycket folk såhär års. Eller mer att det var den bästa tidpunkten, men att det fortfarande var mycket folk. Vilket det var! Men det är fortfarande sjukt roligt, däremot har jag varit där en gång förut, så jag visste hur alla attraktioner skulle vara. Förutom en ny. Vilket inte var så spännande, i och med att det är mer en upplevelse än fart och fläkt på Disney. 
 
Det bästa tyckte dock jag var dagen efter det, när vi åkte till en gunrange och sköt med vapen. Vi fick signa in oss hos Orlando Gun Club och sedan bestämma vilket vapen vi ville hyra. Han stod i receptionen och visade och förklarade hur vi fick göra och inte göra, sedan gav han oss pistolen och tillbehören och skickade oss till bana 5. Haha. Vi stod där inne själv och började skjuta. Det var så jäkla roligt!! Önskade att vi hade något sådant i Sverige också. Vapnet var verkligen tungt och att ladda det kändes spännande. Så kul!
 
Efter vi hade varit i Orlando så åkte vi tillbaka till Fort Lauderdale ett tag till, och spenderade den tiden med pappa och hans fru. Vi hade bokat samma hotell som dem, och pappa fyllde 45 när vi var där också - så vi firade honom! Vi bodde på ett jättebra motellkomplex, väldigt personligt och mysigt. Han var fransman som hade hand om det. Väldigt trevlig.
 
Vi lämnade in bilen sista dagen i Ft Lauderdale och tog sedan en Uber till Miami Beach där vi skulle vara en natt innan vi drog iväg på en kryssning. Miami Beach var väldigt härligt, jag skulle gärna åka dit igen! Vi var ute och drack lite drinkar på kvällen. Sedan morgonen efter åkte vi till hamnen i Miami och checkade in på ett av Royal Caribbeans fartyg Majesty of the seas. Vi åkte iväg på måndag och skulle vara tillbaka i Miami på fredag. Att åka en sådan kryssning var hur kul som helst! Det hände saker hela tiden, och det var mycket trevligt folk. All mat ingick på resan, och sedan hade vi lagt till ett drinkpaket. Så vi åt och drack hela resan, haha. Första dagen stannade vi i Nassau, Bahamas. Vädret var inte det bästa, men det var ändå roligt att se staden! Dagen efter stannade vi i Cococay, Bahamas. Det var en egen ö som dom ägde. Jag snorklade ute i havet och där skulle vi leta efter vrak på botten. Men jag vågade inte hela vägen fram till dem. För det första så har jag en fobi för rostiga saker under vattenytan som inte tillhör där, och för det andra så snorklade jag själv för Daniel är rädd för hajar. Haha! Så jag försökte utmana mig själv, vilket jag tycker är kul. Men det var så långt ut så hela vägen vågade jag inte. Haha.
Tredje dagen så lade vi till i Key West och då var det lite regnskurar och så. Men väldigt roligt var det att se Key West. Vi såg Ernest Hemingway hus bland annat. Sedan gick vi till Sloppy Joes och åt en varsin klassisk Sloppy Joe. Väldigt gott var det måste jag säga! 
 
Det var väldigt mycket som hände på resan, och det var sjukt tråkigt att lämna USA. Det är ett av landen jag fortsätter återvända till. Jag tycker om så mycket med det landet. Det är så stort, så det är så mycket olika kulturer. Varje delstat är som ett eget litet land. Har ni någonsin chansen att åka till USA så gör det! Do not hesitate! 
 
Okej, ska jag försöka få till lite bilder också. Haha.